02.07.2014
IZLET ŠKTD Iskanje vsaj po eno besedi
 Iskanje po vseh besedah
Arhiv vseh obvestil
02.07.2014
IZLET ŠKTD
 

Highslide JS
V soboto, 28. junija 2014, smo se vaacani zbrali pred Vaako-gasilskim domom Brezovci in ob osmih krenili na pot.
Pot nas je najprej vodila v Dobrovnik, kjer smo si ogledali Tropski vrt Ocean Orchids, ki v svojem bogatem rastlinjaku poleg vec vrst orhidej skriva tudi zanimive in uporabne tropske rastline, kot so kava, poper, banane, ananas in druge.

 
Naslednja postaja na naai poti je bila Stara Gora, kjer le od leta 1929 deluje drulinska Oljarna Kocbek z dolgo tradicijo. Ob 11. uri nas je z oblolenimi kruhki pricakal mladi gospodar Gorazd Kocbek, nam predstavil razlicne nacine stiskanja olja, povedal veliko zanimivega o bucah in tudi o nadaljnjih nacrtih oljarne. Ogledali smo si prostore, proizvodnjo olja, na degustaciji pa smo imeli prilolnost okusiti njihovo posebnost, hladno stiskano bucno olje, toplo stiskano olje, kot ga vecina pozna in uporablja ter orehovo olje.
Zadnja postaja naae ekskurzije je bil avstrijski kraj Laafeld, blizu Radkersburga, kjer smo se ustavili v Pivovarni Bevog mladega Radgoncana Vasje Golarja. Tu smo si ogledali proizvodnjo aestih vrst piva, od tega sta dve vrsti temni, poleg tega pa so za nas pripravili degustacijo tega piva in oblolene kruhke. Tu smo se zadrlali kar nekaj casa, ker je ogled potekal v dveh manjaih skupinah. Veliki ljubitelji piva so ga tudi kupili.
Polne lepih vtisov in polnih lelodcev nas je prijazni aofer popeljal nazaj domov v Brezovce.

Slike z ekskurzije najdete v Galeriji.

 
Na vrh  / Nazaj 
 
Prireditve

Sponzorji
 Športna trgovina Prva liga
 Balonarski klub BERTA
 Geo-vrtina d.o.o.
 Kurilko - Naftni derivati
 Megras d.o.o.
 Okrepcevalnica Na Jasi
 Pentek Franc s.p.
 Pomurski aport
 Vega produkt d.o.o.
 Vino Kosi
 Zavarovalnica Triglav d.d.


Logotip