02.07.2014
IZLET ŠKTD Iskanje vsaj po eno besedi
 Iskanje po vseh besedah
Arhiv vseh obvestil
16.12.2013
RAZSTAVA STARIH FOTOGRAFIJ
 

Highslide JS
Športno, kulturno in turisticno druatvo »Breza« Brezovci je v decembru pripravilo razstavo starih fotografij z naslovom Brezovci v crno-belih slikah. Otvoritev razstave je bila v petek, 13. decembra 2013, v dvorani vaako-gasilskega doma. Na ogled je bila ae v soboto, 14. decembra in v nedeljo, 15. decembra.
S pomocjo fotografij, ki so jih posodili vaacani, smo leleli prikazati zgodbe iz vasi od casov pred prvo svetovno vojno pa vse do takrat, ko so crno-bele fotografije zamenjale barvne.
Zbiranje starih fotografij je bilo uspeano, saj smo jih zbrali vec kot sto, zato smo bili vaacanom hvalelni za pomoc in sodelovanje.
Tematsko so zajemale obe borovi gostüvanji v vasi, gradnjo gasilskega doma, kmecka opravila, kulturno in drulabno livljenje v vasi, spomine na aolske in vojaake dni in ae kaj. Vse fotografije so bile povecane na format A4 in plastificirane, da se bodo dlje ohranile in jih bomo lahko ae kdaj uporabili. Zraven smo dodali opise dogodkov oz. imena oseb na slikah. Obenem smo pozvali obiskovalce razstave, da tudi sami pripiaejo kak manjkajoci podatek, ker so povecane fotografije pokazale vec podrobnosti.
Ob pogledu na fotografije so starejai obiskovalci obudili spomine, mlajaim pa se je preteklost vasi in njenih prebivalcev pokazala v drugacni luci.
S tem zbiranje fotografij o livljenju v naai vasi ae ni zakljuceno. Še vedno upamo, da kdo najde doma kakano staro fotografijo, ki bi jo lelel pokazati tudi drugim in tako pomagal osvetliti preteklost naae vasi. Obenem pa je padla ae kakana ideja, cesa ne smemo prepustiti pozabi.

Slike si lahko ogledate v galeriji!

 

 
http://mojkraj.info/index.php/dogodk-i/6848-krajani-odprli-svoj-foto-arhiv
http://www.gorickilist.si/razstava-starih-fotografij-brezovci-v-crno-belih-s likah/
http://www.pomurec.com/vsebina/20817/FOTO:_Razstava_crno-belih_fotografij_v_Brezovcih
Na vrh  / Nazaj 
 
Prireditve

Sponzorji
 Športna trgovina Prva liga
 Balonarski klub BERTA
 Geo-vrtina d.o.o.
 Kurilko - Naftni derivati
 Megras d.o.o.
 Okrepcevalnica Na Jasi
 Pentek Franc s.p.
 Pomurski aport
 Vega produkt d.o.o.
 Vino Kosi
 Zavarovalnica Triglav d.d.


Logotip